Seitsemän vuoden takainen pelikielto sysäsi HPK-puolustajan sivuun Liiga-avauksesta

© Kuva: Juha Tamminen

Kun HPK tiedotti kokoonpanonsa liigakauden avaavaan kamppailuun Kärppiä vastaan, yksi oleellinen nimi puuttui listasta. 38-vuotiasta Ville Koistista ei näkynyt puolustajien joukossa, mutta kyseessä ei suinkaan ole loukkaantuminen tai viltitys.

Liigaan palaavalla Koistisella on nimittäin voimassa peräti seitsemän vuoden taakse ulottuva pelikielto. Tuolloin hän pelasi Ilveksen paidassa SM-liigan karsintasarjaa Jukureita vastaan. Koistinen taklasi Jukurien Roope Hämäläiselle aivotärähdyksen ja rike tuomittiin päähän kohdistuneena taklauksena.

Koistiselle langetettiin kahden ottelun pelikielto. Nyt hän kärsii nuo kaksi ottelua Kärppiä ja Sportia vastaan – seitsemän vuotta rikkeensä jälkeen.