Sami Vatanen yhä vapailla markkinoilla – tässä sopiva ottaja suomalaiselle? ”Täydellinen välietappi”

© Kuva: Getty Images

Sami Vatanen on tämän hetken nimekkäin puolustaja NHL:n vapailla markkinoilla, minkä vuoksi suomalaisen pitkittynyt sopimustilanne herättääkin ihmetystä.

Toronto Sunin Michael Traikos kertoo oman mielipiteensä Carolina Hurricanesista vapautuneen suomalaispuolustajan tilanteesta.

– Hyökkäysorientoitunut puolustaja on pelannut läpi uransa 37 pisteen kausikeskiarvolla, mutta on kärsinyt loukkaantumisherkkyydestä ja missannut 45 ottelua kahden viime kauden aikana. Tämä lienee suurin syy sille, että oikealta laukova puolustaja istuu yhä vapailla markkinoilla samalla, kun Tyson Barrie, Kevin Shattenkirk ja T.J. Brodie ovat jo löytäneet uudet seurat.

Traikos heittää perään varsin mielenkiintoisen ehdotuksen Vatasen uudeksi seuraksi.

– Mahdollinen ottaja voisi olla Ottawa Senators, joka lähtee kauteen puolustukselle, josta löytyy Thomas Chabot sekä nippu kysymysmerkkejä. Senators voisi olla täydellinen välietappi siihen asti, kunnes Erik Bränsström, Jake Sanderson ja Lassi Thomson kasvavat vastuuseen, Traikos spekuloi.

Senators vahvisti varsin nimetöntä kokoonpanoaan aiemmin tähtimaalivahti Matt Murraylla sekä huippuhyökkääjä Jevgeni Dadonovilla.

Aiemmin NHL-urallaan Anaheim Ducksia, New Jersey Devilsiä sekä Carolina Hurricanesia edustanut Vatanen urakoi viime kaudella Devilsin paidassa 47 ottelua tehoin 5+18=23 ennen siirtoa Hurricanesiin, jonka riveissä jyväskyläläinen ehti pelaamaan ainoastaan seitsemän pudotuspeliottelua (0+3). Puolustaja tienasi edellisestä, 4-vuotisesta sopimuksestaan 4,875 miljoonaa dollaria kaudessa.