Mestis, se tuhansien tarinoiden sarja. Tuntuu, että juttua riittää viikosta toiseen, kaukalossa ja etenkin sen ulkopuolella. Tuoreimman sopan keittivät ilmeistä ja eleistä päätellen aivan hyvässä hengessä Ketterän luotsi Maso Lehtonen ja Peliittojen pelaaja Erno Ripatti.

Ristiinalaislähtöinen Ripatti edusti Lehtosen valmentamaa Ketterää Mestiksessä kausina 2017-19. Viime kausi meni ”piilossa”, kangasniemeläisessä II-divisioonajoukkue KaPa-51:ssä ja Ranskan kakkostasolla pelaavassa Mont-Blancissa.

Lehtonen veisteli ennen Peliittojen ja Ketterän viime perjantain peliä ex-pelaajastaan Ruudun Juha Tammen haastattelussa huvittavaan sävyyn.

– Ripatin Erno on tosi mielenkiintoinen – kolmoskentän sentteri. Mies, jonka olen nähnyt viimeksi puolitoista vuotta sitten, kun tarjosin kaljan kultajuhlissa. Sen jälkeen ei ole vastannut puhelimeen, eikä kukaan ole nähnyt sitä. Näköjään on kentällä vielä.

– Tosi mielenkiintoista nähdä, mitä Epi näyttää tänään (perjantaina), Lehtonen virnuili viime viikolla.

Ripatilla oli sanansa sanottavana huurteisen tarjoamiseen Peliittojen Facebook-tilin haastattelussa.

– En kyllä muista, mutta veikkaan, että se on mennyt toisinpäin.

– Mutta joo, kävin Ranskassa pyörähtämässä ja sitä kautta tänne. Se oli välivuosi ja nyt täällä intoa täynnä.

Peliitat voitti viime perjantain ottelun luvuin 5-4, Ripatti saalisti peräti kolme syöttöpinnaa.