NHL Draft: Anton Lundell Florida Panthersiin – Juuse Sarokselle hurja kirittäjä

© Kuva: Juha Tamminen

NHL:n varaustilaisuuden ykköskierros käynnistyi keskiviikon vastaisena yönä kello 2 Suomen aikaa.

Suomalaisittain varaustilaisuuden suurin jännityksen kohde oli varausikäluokan suurimman suomalaislupauksen, HIFK-hyökkääjä Anton Lundellin varausnumero sekä nuorukaisen varaava seura. Lundellin nappasi lopulta riveihinsä Aleksander Barkovin kipparoima Florida Panthers 1. kierroksen 12. vuorolla. Lundellista tuli samalla historian 12:s 1. kierroksella varattu suomalaissentteri.

Juuri varaustilaisuuden alla 19-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Lundell iski HIFK:n Liiga-miehistössä viime kaudella pelaamissaan 44 pelissä tehot 10+18=28.

Ennen Lundellin varausta koettiin toinen ”suomalaispommi”, kun Nashville Predators nappasi 11. vuorolla ”kerran sukupolvessa” -talenttina pidetyn venäläismaalivahti Jaroslav Askarovin. Pietarin SKA:n riveissä huippuotteita KHL:ssä alkukaudella esittänyttä 18-vuotiasta maalivahtia on luonnehdittu jopa tulevaisuuden Carey Priceksi. Tämä tietää haasteita Juuse Saroksen haaveille napata Predatorsin ykkösvahdin paikka tulevaisuudessa.

Draftin ykkösvuorolla varattiin odotetusti Alexis Lafreniére, joka päätyi New York Rangersin riveihin.

LUE MYÖS: NHL-asiantuntija: tässä kaikki varaustilaisuudessa huudettavat suomalaisnimet – ja sija-arviot