Mikael Granlund edelleen vapailla markkinoilla – tässä seuravaihtoehdot ja arvio vuosipalkasta

© Kuva: Getty Images

Nashville Predatorsia puolentoista kauden ajan edustanut Mikael Granlund ei ole vieläkään löytänyt uutta seuraa ensi kaudeksi.

Viime kaudella 63 runkosarjapelissä odotuksiin nähden vaisut tehot 17+13=30 iskeneen hyökkääjän markkina-arvo on kokenut Predators-aikana kolauksen, eikä suomalainen voi tällä hetkellä haaveilla edellisen sopimuksensa (vuosipalkka 5,75 miljoonaa dollaria) kaltaisesta tilipussista.

Pro Hockey Writersin arvion mukaan potentiaalisimmat ottajat 28-vuotiaalle suomalaiselle ovat tällä hetkellä miehen aiemmin vuosien ajan edustama Minnesota Wild, Boston Bruins sekä Columbus Blue Jackets.

Vuosi toisensa jälkeen suurimpien mestariehdokkaiden joukkoon lukeutuvan Bostonin riveissä Granlund pääsisi jälleen yhteen entisten pelikaveriensa Charlie Coylen ja Craig Smithin kanssa, joskin seuran tukala palkkakattotilanne hankaloittaa huomattavasti suomalaisen kiinnittämistä. Myös uudelleenrakennuksen keskellä olevat Ottawa Senators, Detroit Red Wings, Los Angeles Kings ja New Jersey Devils saattaisivat PHR:n mukaan olla kiinnostuneita Granlundista lyhyellä sopimuksella.

PHW:n arvion mukaan Granlundin tulevan sopimuksen vuosipalkka saattaisi kivuta noin neljän miljoonan taalan tietämiin. Sivusto uskoo suomalaisen allekirjoittavan tulevan seuransa kanssa lyhyen, 1-2 vuotisen sopimuksen.