Liigaluotsilta painavaa tekstiä vaikeina aikoina – peräänkuuluttaa järjenkäyttöä sudenkuopassa: “Se olisi jotain aika oksettavaa”

© Kuva: Juha Tamminen

Lukko-luotsi Pekka Virta puhui keskiviikkona 4-1-voittoon päättyneen SaiPa-pelin jälkeen Liigan nettisivuilla julkaistussa ottelun lehdistötilaisuudessa asialliseen ja painavaan sävyyn sarjan nykytilanteesta.

Lukko sai keskiviikkona seurana takapakkia arkeensa.

– Eletään kaikin puolin kovia aikoja, koko jääkiekkomaailma ja muukin maailma. Meidän A- ja B-nuoret ovat nyt karanteenissa, monta liigajoukkuettakin on joutunut sen kokemaan tavalla tai toisella, Virta aloitti.

Liigan arkea ”sotkevat” myös lähestyvät maajoukkuepelit. Perinteinen Karjala-turnaus on tarkoitus pelata ensi viikonloppuna.

– Maajoukkuekutsut ovat loistava asia, niitä tuli samaan syssyyn ja pelisiirtojakin – on kaikennäköistä sähläämistä, homma elää koko ajan. Meillä on loistava toimitusjohtaja ja urheilutoimenjohtaja, saivat Ilveksen kanssa sovittua pelisiirron.

Sitten sarjakärjen luotsi siirtyi siihen kaikkein painavimpaan seikkaan.

– Nyt odotetaan urheilullista yhteenkuuluvuutta Liigalta. Tässä on tehty periaatepäätöksiä ja sovittu asioita yhteisesti. Toivottavasti kukaan ei lähde koronan avulla hakemaan kilpailuetua missään kohdassa. Se olisi jotain aika oksettavaa, kun ajatellaan, millaisessa tilanteessa tässä jokainen yrittää taistella.