Jesse Puljujärven sopimuksessa varauduttu kaiken mönkään menemiseen? “Noin pienellä diilillä joku joukkue ottaa hänet luultavasti helpostikin itselleen”

© Kuva: Juha Tamminen

Edmonton Oilers tiedotti äskettäin sosiaalisen median kanavissaan, että liigajoukkue Kärpissä lainalla hyökkäävä Jesse Puljujärvi teki seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Pohjoisamerikkalainen mediajätti Sportsnet näkee, että reilun 2,4 miljoonan dollarin pahvi palvelee montaa osapuolta. Sen ensimmäiseltä kaudelta pelajaa saa 900 000 dollaria ja toiselta 1,45 – keskiarvo on siis ainakin tavallisen taatelintallaajan silmiin muhkeat 1,175 miljoonaa dollaria.

– Sopimus on pituudeltaan ja arvoltaan voitto sekä pelaajalle että seuralle.

Puljujärvi jatkaa vielä Kärppien mukana toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Hyökkääjä liittyy Oilersin mukaan joulukuussa, kun NHL-leirit alkavat.

Seuraava ajatus kuulostaa jokseenkin oudolta. Jos suomalaisen hommat eivät lähde luistamaan öljypaidoissa, voi hän vaihtaa maisemaa – siihen on siis varauduttu jo.

– Osapuolet ovat uskomme mukaan sopineet siitä, että hänet voi kaupata muualle, jos paikkaa ei tahdo löytyä. Noin pienellä diilillä joku joukkue ottaa hänet luultavasti helpostikin itselleen.

Mutta jos paikkaa löytyy, niin mistä se sitten löytyisi? Paikallislehti Edmonton Journal näkee, että öljypaitojen kolmosketjusta. Siihen suomalainen tarvitsisi lähteen mukaan 2-3 miljoonan euron arvoisen sentterin.

– Pelaajan pitäisi älytä hyökkäämisestä pelatakseen 22-vuotiaan Puljujärven kanssa. Ja myös puolustamisesta sekä aloittamisesta tulisi ymmärtää.

Taalaliigassa kolmen kauden ajan 139 runkosarjan pelissä pistein 17+20=37 (-10) pelannut suomalainen lähti Oilersista Todd McLellanin alaisuudesta aikanaan sähköisissä tunnelmissa ja sittemmin Puljujärvi ilmoitti halunsa palata NHL:ään eri organisaatioon. Nyt öljypaidoissa puhaltavat uudet tuulet, kun seuraa luotsaa Dave Tippett.

LUE MYÖS:
17 uutta suomalaisvarausta – tässä ovat sinivalkoisten varausnumerot ja seurat

Jarmo Kekäläisen Blue Jackets nappasi viime kauden flopin – suomalaisvelho hymisee tyytyväisyyttään: ”Hänestä tulee jatkossa tärkeä osa joukkuettamme”

Liigajoukkueen mukana treenaavalle suomalaiselle sopimus NHL:ään