Jesperi Kotkaniemi paljasti suomalaisen joukkuekaverinsa olevan kova toisessa lajissa: “On sujunut ihan hyvin silloin, kun saan sen kiinni mökiltä – on pelimies”

© Kuva: Getty Images

Ässät liittyi äskettäin niiden joukkueiden kastiin, jotka ovat hankkineet NHL:stä Liigaan omia kasvatteja takaisin taalaliigan tauon ajaksi. Sarjan kärkipäässä painiva pata vahvistui Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemellä.

Pelaaja kertoo Ässien Youtube-tilillä julkaistussa lehdistötilaisuudessa, että Poriin pääseminen on kivaa, ja kotikaupungin joukkueen edustaminen herättää samanlaisia tunteita.

Juhannuksen 2018 kolmosvarausta on seurattu tarkkaan, ja seurataan jatkossa Porissakin.

– En ole mikään jännittäjä enkä stressaa. Tykkään nauttia tästä lajista ja hengata jätkien kanssa kopissa. Se on tämän lajin suola.

– Montrealissa fanit tykkäävät seurata. Toivotaan, että seura näkee, mitä kesän aikana on tehty.

Montrealista ei ole annettu ehtoja esimerkiksi Kotkaniemen roolin suhteen Ässissä. Pelaajan paluu Poriin on iso asia.

– Valtava merkitys, esikuvallinen arvo meidän junioripelaajille, kehitysjohtaja Tommi Kerttula sanoo.

Armiakin Ässiin?

Yksi toinen Poriin palaava kasvatti voisi aivan hyvin olla Kotkaniemen joukkuekaveri Joel Armia. Patapaidoissa katsotaan omia kasvatteja suopein silmin.

– Padel on sujunut Jopen kanssa ihan hyvin silloin, kun saan sen kiinni mökiltä. Se on siellä aika usein, luuri on varmaan meren pohjassa. Hän on aika hyvä pelimies siinä.

Odottaako Kotkaniemi Armiaa mukaan Ässiin?

– Jos sen mökiltä saa kiinni, niin toivotaan.

Helsingissä kovaa treeniä salilla ja luistelun parissa vetänyt Kotkaniemi lähtee pelaamaan Liigaan kliseisesti sanottuna päivä kerrallaan.

Kotkaniemi iski NHL:ssä viime kaudella 36 runkosarjan pelissä tehot 6+2=8 (-11), kymmenen pudotuspeliottelun saldo oli 4+0=4 (+4). Lisäksi hän nakutti AHL:n Laval Rocketissa 13 pelissä saldon 1+12=13 (0).