Tsekkiläinen iSport kirjoitti aiemmin alkusyksystä, että Columbus Blue Jacketsin hyökkääjä Marko Dano olisi siirtymässä seuraavaksi Eurooppaan. Väite pitikin paikkansa, sillä viime kaudella Blue Jacketsin mukana vain kolme ottelua pelannut Jarmo Kekäläisen varaus viilettää nyt kotimaassaan Slovakiassa.

Blue Jacketsin matkasta NHL-syksyn jatkopeleistä pudonnut vuoden 2013 ykköskierroksen 27. varaus debytoi HK Dukla Trencinin paidassa sunnuntaina tehokkaasti.

Dano iski Detvaa vastaan 5-2-voitossa tehot 2+1 puolentoista erän aikana siten, että kahdessa maalissa oli osansa myös suomalaispelaajilla. Danon ensimmäinen piste syntyi, kun viime kaudella Mestistä KeuPa HT:ssa pelannut Janne Kettunen iski ylivoimalla slovakialaisen syötöstä.´

Kolmas osuma puolestaan oli Kettusen ja niin ikään Mestiksestä tutun Konsta Mesikämmenen alustama ja Danon iskemä.

Sekä laidassa että keskellä viihtyvä hyökkääjä on pelannut NHL:ssä kuuden kauden ajan 141 runkosarjan peliä pistein 19+26=45 (+1). Dano on myös MM-kisakävijä, mutta maajoukkuepaidassa menestystä ei ole tullut.