Arvostettu NHL-toimittaja täräyttää: Jarmo Kekäläinen harkitsee kovaa ratkaisua – saattaisi koskea Joonas Korpisaloa!

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jackets-GM Jarmo Kekäläisen agendalla ennen tulevaa kautta lienee ainakin joukkueen hyökkäyspään vahvistaminen.

Työteliäs ja tasainen ryhmä kaipaisi kipeästi lisää huipputaitoa ja pöydälle on nyt noussut mielenkiintoinen skenaario.

Arvostettu sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun kertoi nimittäin TSN:n Insider Trading -ohjelmassa, että Blue Jackets saattaisi olla kiinnostunut kauppaamaan jomman kumman maalivahtitandemistaan Joonas KorpisaloElvis Merzlikins.

– Olen viimeisen viikon ajan kuullut, että Columbus kuuntelee (tarjouksia) Joonas Korpisalosta ja Elvis Merzlikinsistä. Molemmilla on allaan läpimurtokautensa ja kumpikin näkee itsensä ykkösvahtina. Molemmilla oli myös pudotuspeleissä hetkensä ja selvää on, ettei molemmille ole lopulta tarjolla riittävästi vastuuta, joten Columbus kuulostelee, LeBrun totesi ja jatkoi:

– Se ei toki tarkoita, että heitä kaupattaisiin, mutta jos niin kävisi, toiveissa olisi kahden kärkiketjun keskushyökkääjä.

Korpisalo ja Merzlikins solmivat keväällä kaksivuotiset jatkosopimukset ohiolaisjoukkueen kanssa. Korpisalon diili takaa keskimäärin 2,8 miljoonan dollarin vuositulot, latvialaisen Merzlikinsin puolestaan neljän miljoonan.

Molempien sesonki oli mainio.

Korpisalo torjui kiekot 37 NHL-runkosarjapelissä torjuntaprosentilla 91,1 ja hänen taakseen tehtiin keskimäärin 2,6 maalia peliä kohti. Yhdeksässä pudotuspelissä vastaavat tilastot olivat 94,1 ja 1,9.

Merzlikinsin vastaavat lukemat olivat runkosarjan 33 ottelussa 92,3 ja 2,35 ja kahdessa jatkopelissä puolestaan 94,6 ja 1,96.