Ottawa Senatorsin ja hyökkääjä Anthony Duclairin tiet erkanevat perjantaina, kun NHL:n vapaiden pelaajien markkinat starttaavat.

Senatorsin GM Pierre Dorion paljasti Ottawa Sun -lehdelle, että he eivät päässeet Duclairin kanssa yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta.

Vaikka Duclairin nykyinen 1,65 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyykin lokakuun 9. päivä, olisi Senatorsin voinut pitää 25-vuotiaan kanadalaisen oikeudet tekemällä pelaajalleen perustarjouksen (qualifying offer).

Senators ei kuitenkaan halunnut tehdä perustarjousta, sillä muuten Duclair olisi voinut saada välimiehen avulla vähintään 4,5 miljoonan dollarin palkan.

Dorion ja Duclair kävivät kahdestaan neuvotteluita jatkosopimuksesta, mutta heidän palkkanäkemykset eivät sen suuremmin kohdanneet.

– En nyt tartu neuvotteluihin sen tarkemmin. Sanon vain sen, että Anthony päätti edustaa itseään neuvotteluissa. Sanoimme hänelle ensimmäisestä päivästä lähtien, että itseään ei ole helppo edustaa. Tarjosimme hänelle merkittävää palkankorotusta, mutta valitettavasti emme päässeet yhteisymmärrykseen, Dorion valitteli Ottawa Sun -lehdelle.

Duclair oli viime kaudella Senatorsin hyökkäyksen kärkipelaajia. All Star -otteluun valittu kanadalaistaituri kirjasi runkosarjassa komeat 23 maalia ja 40 tehopistettä.