Tuhkimotarina jää lyhyeen? NHL-toimittaja ei usko Steven Stamkosin palaavan enää kaukaloon

© Kuva: Getty Images

Steven Stamkosin vajaat kolme peliminuuttia Stanley Cup -finaalien kolmannessa ottelussa olivat jääkiekkoromantiikkaa parhaimmillaan. Kiekko oli miehen hallussa seitsemän sekuntia ja se riitti maalintekoon.

Sportsnet-toimittaja Justin Bournen mukaan enempää Stamkosia ei kuitenkaan tänä syksynä enää päästä nauttimaan.

– Olen skeptinen hänen paluustaan sen perusteella, mitä näen. Missään kohtaa hän ei ota mitään merkittävää kontaktia tai tule vedetyksi mihinkään ikävään asentoon, mutta hänen täytyi silti heittää pyyhe kehään, Bourne kirjoittaa.

– Jos hänen kroppansa ei ole valmis noihin minuutteihin – enimmäkseen fyysisesti kevyisiin sellaisiin – olen valmis sanomaan, että se oli siinä. Poislukien joku ihmeellinen Undertaker-hetki seiskapelissä.

Kaikesta huolimatta Stamkosin omistautuneisuus kuntoutumiselle on ollut ihailtavaa. Bourne korostaa, että kapteenin olisi ollut helppo jättää leikki kesken ja ratkaisu olisi ollut silti täysin ymmärrettävä.

– Ei ollut mitään takuita siitä, että Tampa pelaisi vielä näin myöhään syyskuussa. Hän uurasti kuukausia kuplassa, vaikkei hänen olisi tarvinnut.