Tiesitkö? Mikko Rantanen kaikkien NHL-pelaajien keskuudessa peräti kolmantena upeassa tilastossa

© Kuva: Getty Images

NHL Public Relations -niminen Twitter-tili nosti sunnuntaiaamuna esille pudotuspelien mielenkiintoisen tilastofaktan.

Colorado Avalanchen Nathan MacKinnonin pistekeskiarvo on kaikki aktiivit huomioiden korkein NHL:n pudotuspeleissä. Kanukki on latonut uransa 40 pudotuspeliottelussa tehot 20+34=54 pistekeskiarvon ollessa 1,35.

Hyökkääjän tutkapari Mikko Rantanen on tilastossa kolmosena lukemalla 1,18. Avs-pelaajien väliin mahtuu Edmonton Oilersin Leon Draisaitl (1,29), Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby keikkuu neljäntenä lukemin 1,13. Stanley Cupista pelaava Tampa Bay Lightningin Brayden Point täydentää tilaston jaettuna neljäntenä, hänen lukemansa on sunnuntaiyön jälkeen 1,13.

Vaikka Avalanche lähti taalaliigan pudotuspeleistä laulukuoroon aikoja sitten, keikkuu MacKinnon pörssissä yhä nelosena lukemin 9+16=25 (+13) ja Rantanen kuudentena – 7+14=21 (+11).