Tätä ei usein kuule! NHL-legendat ylistävät kilvan Dallasin Miro Heiskasta

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin suomalaisnelikko valmistautuu parhaillaan sunnuntain vastaisena yönä alkavaan Stanley Cupin loppuottelusarjaan Tampa Bay Lightningia vastaan.

Starsin ykköstähtenä pudotuspeleissä on loistanut vasta 21-vuotias suomalaispuolustaja Miro Heiskanen, joka on takonut pudotuspelikuplassa pelaamissaan 21 pelissä häikäisevät 22 (5+17) tehopistettä.

NHL:n takavuosien puolustajalegendat ylistävätkin kilvan suomalaissensaation otteita syksyn peleissä. Yksi Heiskasen ihailijoista on Detroit Red Wingsin ruotsalaisikoni Nicklas Lidström.

– Hän muistuttaa minua Paul Coffeysta. Molemmat pystyvät voittamaan vastustajansa pelkän nopeutensa turvin. Coffey pystyi ohittamaan karvaajan kolmella luistimenpotkulla. Heiskasella on luistelussaan samanlaista vaivattomuutta, Lidström kehuu NHL:n kotisivuilla.

New York Rangers -legenda Brian Leetch puolestaan näkee Starsin suomalaistähdessä paljon itseään.

– Tapa jolla hän näkee jään tapahtumat ja kontrolloi pelin tempoa muistuttaa siitä tavasta, jolla itse pelasin, entinen puolustajatähti vertailee.

Suomalaislegenda Teppo Numminen muistuttaa Heiskasella olevan lisäksi ominaisuuden, joka monilta nopeilta pelaajilta puuttuu.

– Sen tajuaminen, milloin ja miten käyttää nopeuttaan. Varsinkin nuorista puolustajista kuulee usein sanottavan, että hän on niin nopea. Mutta lähempi tarkastelu osoittaa, että pelaajalla on jatkuvasti kiire joka paikkaan. He saattavat olla kaukalon nopeimpia pelaajia, mutta eivät osaa hidastaa peliä oikealla tavalla etsiäkseen kärsivällisesti vapaata tilaa. Miron pelistä näkee, ettei hänellä ole koskaan kiire mihinkään, Numminen huomauttaa.

Starsin ja Lightningin välinen Stanley Cupin loppuottelusarja alkaa varhain sunnuntaiaamuna kello 2.30 Suomen aikaa pelattavalla ottelulla.


PÄIVÄN VIHJE: JYP – KALPA

Viekö KalPa perjantain hegemoniaottelun nimiinsä?