Suoraa puhetta: Karanteenissa oleva Liiga-joukkue avasi tilannettaan – ”Osalla on myös hankalampia oireita”

© Kuva: Ilari Isotalo
Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Tällä viikolla peräti 22 koronavirustartunnasta ilmoittanut Mikkelin Jukurit on julkaissut nettisivullaan katsauksen seuran tämänhetkisestä tilanteesta.

Joukkueen kaikki pelaajat, huoltohenkilöstö, valmentajat ja joukkueenjohto, sekä muutamia juniorijoukkueiden valmentajia asetettiin tartuntojen ilmettyä 14 vuorokauden karanteeniin.

Jukureiden mukaan kaikki sairastuneet ovat edelleen kotihoidossa. Osan oireet ovat seuran mukaan lieviä, mutta osalla on myös hankalampia oireita. Lisäksi löytyy tartunnan saaneita, joilla ei ole ollut missään vaiheessa lainkaan oireita.

Oireina on ollut esimerkiksi päänsärkyä, flunssaisuutta, kuumetta ja huonovointisuutta.

Jukurit kertoo Essoten (Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä) pitävän sairastuneisiin päivittäin yhteyttä ja lisäksi joukkue seuraa myös itse sairastuneiden ja altistuneiden fyysistä kuntoa, sekä tukee näiden henkistä hyvinvointia.

Mikkeliläisryhmä avaa myös pelaajiensa tekemisiä karanteeniaikana.

– Jos pelaaja on terve, hän harjoittelee oman, valmennukselta saadun ohjelman mukaisesti. Pelaajat pitävät itsestään hyvää huolta myös karanteeniaikana, Jukurit korostaa ja jatkaa:

– Karanteenissa oleva pelaaja saa liikkua ulkona, mutta niin, että lähikontakteja ulkopuolisten kanssa ei synny. Hän saa esimerkiksi ajaa autolla syrjäiselle alueelle ja harjoitella siellä itsekseen. Sisätiloissa ei ole välttämätöntä pysyä, mutta muita ihmisiä on ehdottomasti vältettävä eikä julkisille paikoille saa mennä. Jos pelaaja sairastaa koronaa, hän keskittyy täysin toipumiseen. Sairastunut on kotonaan eristyksessä, josta saa mennä ulos ainoastaan mennäkseen sairaalaan tai uusintatestiin.

Jukurit kertoo seurassa olleen jo aiemmin ohjeistus välttää kaikkia riskikokoontumisia ja -tilanteita.

– Tapahtunut on kuitenkin osoittanut, että voimme tehdä vielä enemmän koronaviruksen torjumiseksi ja leviämisen estämiseksi. Tiukennamme entisestään ohjeistusta ja muutamme myös organisaation sisällä käytäntöjä. Kerromme näistä muutoksista lisää myöhemmin.

Jukureiden katsaus löytyy kokonaisuudessaan seuran nettisivulta täältä.

Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!