Jokerien ja Sibir Novosibirskin välillä pelattu KHL:n runkosarjan peli tarjosi perjantaina sirkushuveja täyden kuusikymppisen edestä. Jokerit voitti 5-2, eli maaleja tarjottiin urakalla, mutta kyllä kaukalossa nähtiin erikoisempiakin tapauksia.

Ensiksi maalivahti Harri Säteri päästi pelin toisessa erässä Jokerit 2-1-johtoon alivoimalla imaistuaan David Sklenickan hörpyn Ruotsin veskari Tommy Salon tapaan sisään ylävartalonsa kautta.

Salo imuroi kiekon maaliin Salt Lake Cityn olympialaisissa vuonna 2002 samalla tavalla selkänsä taakse Valko-Venäjän voitettua puolivälierän sensaatiomaisesti 4-3.

Säterin kausi ei muutenkaan ole mennyt ihan lapaan. Aiemmin eräässä toisessa pelissä kotijoukkue Dinamo Minsk takoi avauserässä kaksi maalia ensimmäiseen 63 sekuntiin, jonka jälkeen Säteri sai tehdä tilaa kakkosvahti Aleksei Krasikoville.

Lisäksi perjantaina myöhemmin kolmoserässä maailmanmestari Veli-Matti Savinaisen käpy paloi totaalisesti tuomareihin kieltämättä kyseenalaisen tuomion jälkeen. Sibirin Konstantin Alexejev kolasi juuri ennen tööttiä kroppaansa huonosti kääntäneen Savinaisen, joka rusikoi vierasjoukkueen pelaajaa välittömästi.

Osansa Savinaisen pillastumisesta sai myös jäähyaition pleksit ja lopulta hyökkääjä sai tilanteesta kummallisen tuomion 2+2+2+20-minuuttia.

– Hyvin lähdettiin liikkeelle, mutta sen jälkeen oltiin kamppailupelaamisessa vähän perässä. Toisessa erässä kaksi nopeaa maalia antoivat vähän väärän kuvan pelistä, mutta kolmanteen saatiin rivit kasaan. Haluttiin voittaa tämä peli, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi seuran kotisivuilla.

Jokerien osalta kausi jatkuu TsSKA Moskovaa vastaan sunnuntaina.