Suomalainen NHL-legenda ihmeissään Miro Heiskasen panoksesta: ”Peliratkaisut ovat lähes aina oikeita ja helpon näköisiä”

© Kuva: Getty Images

Stanley Cupin finaaleihin rynnineen Dallas Starsin suomalaiset ovat olleet syksyn pudotuspeleissä kovassa tikissä. Pakki Miro Heiskanen on nipun ykkösnimi, kun 21 pelissä on syntynyt huikea saldo 5+17=22 (+3).

Roope Hintz komppaa perässä saldolla 2+9=11 (-3). Esa Lindellin saldo on 1+5=6 (-6) ja syksyn sensaatio Joel Kivirannan 4+1=5 (+5).

Kiekossa lähes kaiken, muun muassa Stanley Cupin, maailmanmestaruuden ja olympiamitaleita voittanut Jere Lehtinen ylistää suomalaisia NHL:n suomenkielisen sivuston jutussa. Etenkin Heiskanen on monipuolinen ihme.

– Kaiken voi oikeastaan tiivistää siihen, miten hän pelaa. Miten hänen liikkeensä on nykypäivää. Hän pystyy hyökkäämään ja puolustamaan liikkeellään. Peliratkaisut ovat lähes aina oikeita ja helpon näköisiä.

– Roope on pelannut hyvin noiden tulokkaiden (Kiviranta ja Denis Gurjanov) kanssa. Roopen liike on huikea. Siinä kentässä oli heti hyvä kemia. Ketjun suomalaiset ovat sellaisia, että he sopeutuvat hyvin mihin tahansa paikkaan. Se on tärkeää pudotuspeleissä, kun tulee vammoja ja ketjumuutoksia.

Lindellkin on tärkeä palanen, vaikka tämän tehotilasto on karu.

– Hän syö kärkijätkien pelihalut puolustamalla hyvin. Mutta täytyy sanoa, että äskettäin hän oli kaukalossa vähän niin kuin 99 (Wayne Gretzky) konsanaan, ja melkein maali tuli siihen. Kyllähän Esalla on myös hyökkäyspeliä.