Pelaajilta raju paljastus NHL-kuplasta: Alkoholi ja huumeet vahvasti läsnä – ”Tähdet, nuoret lupaukset ja kaikki kävivät siellä”

© Kuva: Getty Images

Mediajätti ESPN on haastatellut yhdeksää NHL:n pudotuspelien kuplissa elänyttä pelaajaa.

Pelaajat antoivat NHL:lle paljon kiitosta Torontossa ja Edmontonissa järjestettyjen kuplien turvallisuudesta, mutta samalla ne saivat myös kritiikkiä liian ruusuisen kuvastaan sekä ”vankilamaisista” olosuhteistaan.

– Kaikki, jotka kyseenalaistivat kuplan turvallisuuden, huomasivat nopeasti, että ei ollut syytä huoleen. Se oli yksi turvallisimmista paikoista, joissa voi olla.

– Tunsin oloni jopa liian turvalliseksi. Kun alueen ympärillä oli aitaukset, kukaan ei päässyt sisään tai ulos, itälohkon veteraanipelaaja kertoi ESPN:lle.

Toronton kuplassa pelaajien suosituin kohtaamispaikka oli hotellin kattoterassin SkyBar.

– En valehtele, kun sanon, että ainakin 10-15 jätkää joka joukkueesta oli siellä. Jos joukkueella oli peli seuraavana päivänä, niin silloin niitä pelaajia ei näkynyt SkyBarissa. Siellä ei käynyt pelkästään nelosketjun miehet tai ykkösketjun miehet. Tähdet, nuoret lupaukset ja kaikki kävivät siellä, itäisen konferenssin pelaaja kertoo.

NHL:ssä nousi pudotuspelien aikana myös pienimuotoinen kohu, kun tieto Washington Capitalsin ”allasbileistä” tuli julki. Ensimmäisellä kierroksella pudonneen Capitalsin pelaajien väitettiin olleen enemmän kiinnostuneita juhlimisesta, kuin jääkiekon pelaamisesta.

Itäisen konferenssin pelaaja ei kuitenkaan usko tähän väitteeseen.

– Tässä on vain tapahtunut väärinkäsitys, koska nuoret pelaajat ovat mainostaneet niitä juttuja Instagrameissaan. Jos joukkueella oli kahden päivän tauko peleistä, niin minua ei kiinnosta kuka olet, mutta joukkue on silloin yhdessä. Varsinkin nyt, kun pelaajat eivät olleet yhdessä kolmeen kuukauteen. Aiotko muka kertoa 34-vuotiaalle jätkälle, että hän ei voi ottelun jälkeen ottaa muutamia juomia ja loikoa altaalla?

NHL:n kuplassa oli tarjolla alkoholin lisäksi kannabista sisältäviä syötäviä.

– Siellä pystyi näkemään, että kaverit olivat syötävien kannabistuotteiden perään. Yleensä he kuitenkin käyttivät niitä vain huoneissaan, itäisen konferenssin pelaaja valaisi.

– Kannabista oli, alkoholia oli, mutta loppujen lopuksi kaikki yrittivät pelata parhaalla mahdollisella tavalla. En usko, että kukaan oli juomassa juhlimisen takia – ei ainakaan ylettömiä määriä, läntisen konferenssin veteraanipelaaja jatkoi.