Olisiko Mikael Granlund saanut jatkosopimusta Nashvillestä, vaikka olisi halunnut? Näin GM aiemmin tylytti suomalaista

© Kuva: Getty Images

Mikael Granlundin aika Nashville Predatorsissa on todennäköisesti tullut tiensä päähän. Hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen, ja hänen agenttinsa Todd Diamond ilmoitti suoraan, että suomalaishyökkääjä ei ole tekemässä jatkosopimusta Nashvilleen ennen kuin vapaat markkinat on testattu.

Granlundin arvo vapailla markkinoilla ei ole juuri nyt huipussaan. Hän pelasi runkosarjassa 63 ottelua ja keräsi niissä tehot 17+13=30. Pudotuspeleissä hän keräsi neljään otteluun vain yhden syöttöpisteen.

Nashvillen GM David Poille ei ollut tyytyväinen Granlundin ja koko kakkosketjunsa panokseen pudotuspelien päätteeksi.

– Kakkosketjumme ei saanut mitään aikaan. Se oli joukkueemme heikko kohta, Poille kommentoi.

– On selvää, että meidän täytyy tehdä muutoksia. Kaikki on auki.

Jo aiemmin on spekuloitu, että Nashville ei välttämättä ole tarjoamassa jatkosopimusta alisuorittaneelle Granlundille. Diamondin kommenteissa saattaakin olla motiivina muuttaa narratiivia siitä, että suomalaishyökkääjä ei saa jatkosopimusta siihen, että hän valitsee itse testata vapaat markkinat ennen kuin edes miettii Nashvillen sopimustarjousta.