NHL-toimittaja: Patrik Laineen siirtyminen Los Angeles Kingsiin pöydällä – hinta olisi kova!

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineeseen liittyvät siirtohuhut käyvät NHL:ssä tällä hetkellä tulikuumana.

The Fourth Period -sivuston tietojen mukaan Winnipeg Jetsin GM Kevin Cheveldayoff on alkanut ottamaan vastaan Laineesta. Myös suomalaistykin väitetään itse olevan avoin siirrolle pois Winnipegistä.

The Athletic -lehden Los Angeles Kingsin asiantuntija Lisa Dillman otti tuoreessa artikkelissaan Laine-huhuihin tarkemmin kantaa. Dillman näkee, että Kings voisi olla yksi niistä seuroista, jota kiinnostaisi Laineen palvelukset.

– Pelaaja, joka varattiin toisena (2016) – ja täytti täysin aikaiset odotuksensa – niin se vaatisi vähintään Kingsin tämän vuoden varaustilaisuuden kakkosvalintaa kaupan vastikkeena. Voi olla, että ehkä vielä sitäkin enemmän, Dillman kuvaili Laineen vaihtoarvoa.

Merkittävä kysymys on se, että kelpaisiko Jetsille vastikkeena kakkosvaraus, joka voitaisiin käyttää sentteri Quinton Byfieldiin?

– Tässä kaupassa olisi hyviä ja huonoja puolia. Joskus nuorten pelaajien kehittämisessä menee kauan. Ainakin Byfieldin kohdalla siinä voi mennä aikaa. Laine on näyttänyt olevansa jo maalintekijää NHL-tasolla. Joskus kakkosvarauksesta tulee uusi Laine, mutta joskus siitä voi tulla myös Sam Bennett, Dillman avasi.

Kingsin täytyisi tehdä taloudellisia sitoumuksia Laineen takia.

– Kingsin täytyisi varata paljon rahaa Laineen seuraavaan sopimukseen. Uskon kuitenkin, että jos Laine olisi vaihtokaupassa tarjolla, niin Kingsin täytyisi varmasti harkita sitä, Dillman avasi.

LUE MYÖS:

Tätä et osannut odottaa! Kaleva: Lasse Kukkonen virittelee paluuta Liiga-jäille

Huippuvahvistus! Jokereista ja Leijonista tuttu hyökkääjä tekee paluun Liigaan

Mitä ihmettä! Suomalainen KHL-superketju tehtaili hävyttömät 11 tehopistettä – pistepörssissä suomalaisten neloisjohto