NHL-palkinnon äänestyksestä paljastui hämmentävä suomalaistulos: ”Googletit Miro Heiskasta, mutta tyydyit Lindelliin”

© Kuva: Getty Images

NHL julkaisi tiistaiyönä ennen Dallas Starsin ja Tampa Bay Lightningin Stanley Cup -finaaliottelua sarjan parhaiden pelaajien palkintoja.

Erityisesti parhaalle puolustajalle jaettavan Norris-palkinnon äänestystulokset ovat nyt hämmentäneet kiekkopiireissä. Äänestyksestä vastasi Pohjois-Amerikan jääkiekkotoimittajien yhdistys, johon kuuluu 170 toimittajaa.

Norris-palkinnon voitti odotetusti Nashville Predatorsin Roman Josi, joka kahmi äänestyksessä yhteensä 1499 pistettä. Kakkoseksi sijoittunut Washington Capitalsin John Carlson sai 1267 pistettä ja kolmonen Victor Hedman 820 pistettä.

Sosiaalisessa mediassa nousi äänestyksen jälkeen kova kuhina erityisesti Toronto Sun -lehden toimittajan Kevin McGranin valinnoista. McGran oli laittanut äänestyslomakkeeseensa täysin yllättäen Dallas Starsin Esa Lindellin nimen jo kolmannelle sijalle.

Yhteensä viisi pistettä Norris-äänestyksessä saanut Lindell oli lopulta koko NHL:n 11. paras puolustaja. Helsinkiläinen jätti taakseen kasan NHL:n kirkkaimpia tähtipuolustajia kuten Shea Weberin, Seth Jonesin ja Kris Letangin.

McGran uskoo, että Lindell pelasi paremman kauden kuin esimerkiksi Victor Hedman, Alex Pietrangelo tai Jaccob Slavin.

– Norris-palkinto on tarkoitettu puolustajalle, eikä pelkästään hyökkäävälle puolustajalle. Olisi loukkaus jättää puolustavat puolustajat pois tästä kisasta. Lindell erottui tässä ominaisuudessa muista. Hän johti NHL:n alivoima-aikaa ylivoimaisesti. Hän oli jäällä 72 prosenttia Starsin alivoimista. Hän on myös kiekon blokkaajien eliittiä, McGran perusteli erikoista valintaansa Twitterissä.

Vaikka Lindell tunnetaankin todellisena Starsin puolustuksen lukkona, ei moni välttämättä nostaisi häntä edes joukkuetovereidensa John Klingbergin tai Miro Heiskasen edelle.

– Vaikuttaa siltä, että googletit ”Dallas Starsin puolustaja Euroopasta”, kun etsit Miro Heiskasta, mutta tyydyitkin Lindelliin, koska hänen kuvansa tuli ensiksi vastaan, kiekkofani Jake vitsaili Twitterissä McGranille.


PÄIVÄN VIHJE: JYP – KALPA

Viekö KalPa perjantain hegemoniaottelun nimiinsä?