Liigalta iso muutos: Sarjataulukon pisteidenlasku menee uusiksi!

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga tiedotti keskiviikkona muuttavansa poikkeustilanteen takia kauden 2020-21 sarjantaulukon pistelaskusysteemiä.

Liigan runkosarjan sijoitukset voivat tulla jatkossa pistekeskiarvon perusteella.

– Mikäli runkosarja päättyy tilanteessa, jossa otteluita on jäänyt pelaamatta, sarjasijoitus määräytyy pistekeskiarvon perusteella. Playoffs-otteluihin päästäkseen joukkueella on kuitenkin oltava vähintään puolet eniten pelanneen joukkueen otteluiden määrästä pelattuna, Liigan tiedotteessa kerrotaan.

– Mahdollisesti koronanepidemian vuoksi pelaamatta jäävät ottelut pyritään siirtämään toiseen ajankohtaan. Mikäli tämä ei ole mahdollista, näiden otteluiden osalta Liigassa ei tuomita tällä kaudella luovutusvoittoja tai -häviöitä. Tässä tilanteessa ottelu voi jäädä pelaamatta, eikä sitä huomioida sarjataulukossa.