Kun kaikki onnistuu – Stanley Cupia lähenevä Joel Kiviranta itsekin äimän käkenä maalivireensä takia: ”En oikein tiedä, mitä täällä tapahtuu”

© Kuva: Getty Images

Popcorn-osastolta Dallas Starsin ratkaisupelaajaksi pudotuspeleissä noussut Joel Kiviranta oli monttu auki ensimmäisen Stanley Cup -finaalin jälkeen iskettyään tähtipaidoille yhden rysän. Dallas voitti 4-1 ja johtaa loppuottelusarjaa voitoin 1-0.

Dallas sai finaaleissa vantaalaisen mukaan päälle hyvin draivin ja lisäksi peli eteni nimenomaan Starsin käsikirjoituksen mukaan. Suomalainen vahvisti väitteet pelin jälkeen pohjoisamerikkalaisten medioiden edessä.

– Se oli tiedossa, että Tampa haluaisi pelata kiekon kanssa. Pystyimme horjuttamaan heidän rytmiä ja onnistuimme riisumaan heidät aseista pistämällä kiekkoa päätyyn ja menemällä heti päälle.

Kiviranta painotti, että Dallas haluaa puolustaa tiiviisti pelaajien ollessa sitoutuneita tähän.

– Se antaa meille mahdollisuudet samalla hyviin hyökkäyksiin. Totta kai maalivahti Anton Khudobin pelaa aika vankasti. Siinä ovat menestyksen salaisuudet.

Vuoden 2019 maailmanmestari on iskenyt yhdeksässä pelissä tehot 5+1=6 (+6) siten, että neljä näistä maaleista on syntynyt aiemmin ottelusarjan katkaisseissa peleissä. Kiviranta oli pelin jälkeen monttu auki.

– En oikein tiedä, mitä täällä tapahtuu. Joskus tuntuu siltä, että vaikka ampuisi mistä, niin kaikki menee. Nyt tuntuu siltä.

– Totta kai se on hienoa, mutta matkaa on vielä kolmen voiton verran. Ei sillä ole mitään väliä, kuka ne maalit tekee.

Kiviranta pisti kiitosta maaleista puhtaan onnen lisäksi myös pompuille ja legendaarisen oman pelin pelaamiselle.

– Sohlaan kaikkialle, rynnin maalille ja yritän olla koko ajan iholla.

LUE MYÖS:
Starsin suomalaiset juonivat joukkueen lähelle Stanley Cupia – taas osunut Joel Kiviranta onnistui harvinaisessa tempussa ensimmäisenä 20 vuoteen