SuomiKiekko käy läpi ennen liigakauden alkua päivittäin yhden joukkueen siten, että runkosarjan voittajaksi arvioitu joukkue-ennakko julkaistaan viimeisenä. Tässä ennakossa käsittellään Kärppiä, joita povaamme runkosarjan ykköseksi.

Mihin vie Kärppien tie?

Kärppien joukkue on poikkeuksellisen kova. Liigassa ei ole vastaavanlaista rosteria nähty vuosikausiin. Maalivahdit ovat sarjan eliittiä, tähtihyökkääjiä löytyy kolmeen ketjuun ja pakistokin pullistelee kiekollista osaamista.

Kärpistä löytyy meritoituneiden ammattilaisten lisäksi myös nuorta osaamista. Kaikille hyökkääjälupauksille on vaikea edes löytää pelipaikkaa. Vaikka pelipaikka löytyisi, jäisi vastuu vähäiseksi. Kärppien olisi parempi suomalaisen jääkiekon nimissä lainata huippulupauksiaan muihin seuroihin. Tämä on lähtökohtaisesti oululaisten joukkueen ainoa ongelma.

Runkosarjan voitto on oululaisille ainoa järkevä tavoite. Kysymys on enemmän siitä, millaisella piste-erolla Kärpät ykköspaikan nappaa. Viime kaudella sarjapisteitä kertyi 127 kappaletta, kun yksi ottelu jäi pelaamatta.

Viisi väitettä

1. väite – Kärpillä on Liigan paras maalivahtikaksikko. Justus Annunen ja Patrik Rybar voisivat kumpi tahansa napata ykköstahdin viitan missä tahansa muusta Liiga-joukkueesta.

2. väite – Pakkikalusto on Kärppien heikoin kohta. Shaun Heshka, Ludwig Byström ja Libor Sulak ovat kaikki huippunimiä, mutta joukkueessa on Lasse Kukkosen kokoinen aukko. Yksi taistelijaluonne takalinjoille lisään olisi erinomainen lisä kiekolliseen puolustukseen.

3. väite – Kärppien hyökkäyskalusto on aivan täyteen ahdettu. Samalla seurassa pelaa huima joukko nuoria huippulupauksia. Aatu ja Aku Rätyä tuskin maltetaan lainata muualle isomman vastuun perässä. Jesse Koskenkorvan ja Tuukka Tieksolan kohdalla Kärppien pitäisi ajatella nuorukaisten omaa etua. Monessa pienemmässä seurassa olisi kysyntää kiekollisille taitureille.

4. väite – Michal Kristofin viime kausi Kärpissä oli pettymys. Jos peli ei nyt kulje paremmin, tshekkitähti tuskin näkee joulua Oulussa. Kärpillä on kasassa niin timanttinen hyökkäys, ettei yhdellekään alisuorittajalle kannata antaa peliaikaa.

5. väite – Jesse Puljujärven kausi Kärpissä päättyy marraskuussa. Edmonton Oilersilla on isot intressit joko saada suomalaislupaus omaan vahvuuteensa tai vähintäänkin kaupattua pois. Vahvan Liiga-kauden jälkeen olisi otollinen hetki saada tapaus Puljujärvi ratkaistua.

Jesse Puljujärvi saattaa palata kesken kauden NHL:ään. Kuva: Juha Tamminen

Mielenkiintoisimmat hankinnat

Cody Kunyk – Sentteri on jo useaan kertaan todistanut olevansa tähtiluokan pelaaja Liigassa. On pelannut Suomessa kolme kautta ja iskenyt tehopiste-ennätyksen uusiksi joka kaudella. Viimeksi nakutti HPK:ssa tehot 10+39=49. Meneekö 50 tehopisteen raja rikki uusien huikeiden ketjukavereiden avustuksella?

Aleksi Mustonen – Vikkeläjalkainen oli viime kaudella umpisurkean Pelicansin ehdotonta eliittiä. Kärpissä hän pääsee pelaamaan hyvässä valmennuksessa ja laadukkaiden miesten rinnalla. Mustoselta voi odottaa lopullista läpimurtoa EHT-tason vakiokasvoksi.

Libor Sulak – Tshekkipuolustaja on huikea virtuoosi. Poikkeuksellisen etevä luistelija onnistuu omalla panoksellaan luomaan maalipaikkoja liukuhihnalta. Puolustuspään osaaminen ei ole riittänyt isommissa ympyröissä, mutta Liigassa Sulak on ehdotonta eliittiä.

Näin runkosarjassa käy

Kärpillä on kasassa niin kova joukkue, jollaista Liigassa harvemmin nähdään. Uudet hankinnat ovat jo Liigassa onnistuneita tekijöitä, joten heidänkään osalta ei ole jännitettävää.

Valmennuskin Kärpillä on enemmän kuin kunnossa. Mikä tahansa muu sijoitus kuin ykköspaikka olisi oululaisnipulta alisuorittamista runkosarjassa.

Runkosarjan 1. sija.

Valmennus

Päävalmentaja: Mikko Manner
Apuvalmentajat: Toni Sihvonen, Lauri Mikkola, Samppa Jaakola
Maalivahtivalmentaja: Ari Hilli

Kokoonpano

[table id=31 /]