Jukureissa lisää tartuntoja – paluu arkeen pian edessä: “Koronaviruksen sairastaneiden osalta harjoittelun aloittaminen suunnitellaan tarkkaan lääkäreiden kanssa”

Koronavirusarki piinaa Jukurien organisaatiota. Joukkue tiedotti kotisivuillaan, että U20-joukkueessa on tullut ilmi edellisen tiedottamisen jälkeen neljä tartuntaa, eli tartunnan saaneita on yhteensä 26.

– Osa aiemmin oireisista sairastuneista on kokenut itsensä terveeksi jo jonkin aikaa, eli heillä on ollut oireettomia päiviä. Kaikki oireilevat ovat kotihoidossa. Muutamilla oli korkeahko kuume muutaman päivän ajan, mutta pääsääntöisesti oireet ovat olleet lieviä. Myös täysin oireettomia tartunnan saaneita on ollut.

Jukurit pääsee pian arkeen käsiksi, sillä kaikki terveet liiga- ja U20-joukkueen edustajat palaavat treeneihin tiistaina.

– Koronaviruksen sairastaneiden osalta harjoittelun aloittaminen suunnitellaan tarkkaan yhdessä lääkäreiden kanssa.

Mikkeli on ollut poikkeustilassa, kun esimerkiksi paikallinen MP pelasi Ykkösen kotiottelunsa suljetuin ovin.

Jukurien tiedotteessa painotetaan, että tartuntaketjun alkua selvittäessä on usein mahdotonta varmasti osoittaa tartuntalähde.

– Erilaisia arvioita voidaan toki tehdä, mutta aukottoman syy-seurausyhteyden osoittaminen on mahdotonta, sivulla huomautetaan.