Suomea muun muassa miesten ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa edustanut kivitalon kokoinen pakki Ilari Melart kertoi kiekkoaiheisessa Jargoni-podcastissa uskomattoman tarinan siitä, miten hänen KHL-aikoina eksoottinen, uusiseelantilainen fysio pelasti tämän joukkuetoverin hengen.

Melart pelasi KHL-joukkue Jugra Hanti-Mansijskissa kausina 2013-15, ja joukkue vieraili myös eräässä turnauksessa Hämeenlinnassa.

– Fysio pelasti meidän pelaajan hengen! Oltiin Hämeenlinnassa turnauksessa kesällä ennen kauden alkua ja meidän veskarilla oli ollut selkäleikkaus. Se oli aika huonovointinen, oli kuumetta ja pyörrytti.

– Venäläinen lekuri oli, että hei ”äijä on vaa tommonen laiska, buranaa nassuun ja huomenna treeneihin. Älä valita”.

Jugran uusiseelantilainen fysio kuitenkin reagoi tapaukseen – hän tiesi, ettei kaikki ole kohdallaan.

– Nyt ei ole ihan kaikki kunnossa, ei tää niin paljon feikkaa, Melart kertoo tämän todenneen.

– Soitti ambulanssin paikalle. Paljastui, että sen selkäydinnesteet vuotivat. Sillä oli jotenkin jäänyt joku auki tai tämmöstä. Lennettiin seuraavana päivänä Suomesta Venäjälle. Jos olisi ollut niin, että olisi hypätty heti lentokoneeseen, niin ilmeisesti siellä olisi ollut aidosti kuolemanvaara.

– Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Melart itse lähetti ylväät terveiset Petri Heleniukselle ja Jammu Öunapille – huippulääkäreitä kummatkin.

– Tuntuu, että he asettavat pelaajat etusijalle. Ovat ylivoimaisesti parhaat lääkärit, mitä Suomessa olen tavannut.

Viime kaudella Melart pelasi SHL:n Växjössä 44 runkosarjan peliä hurjin tehoin 12+9=21 (+15). Nyt loukkaantuneiden kirjoissa oleva pakki edustaa samaa porukkaa jo alkaneella kaudella.

LUE MYÖS:
”Selkäkivut ovat vieläkin läsnä” – kuutta liigaseuraa edustanut hyökkääjä hävisi HIFK-paidasta yllättäen, 30-vuotias ex-pelaaja tekee leipänsä nyt omassa yrityksessä