Henrik Lundqvist hyvästeli joukkuetoverinsa – NHL-ura ohi?

© Kuva: Getty Images

NHL-seura New York Rangersin pitkäaikaisen tähtimaalivahti Henrik Lundqvistin uran jatkosuunnitelmat ovat tällä hetkellä täysin auki.

38-vuotiaan ruotsalaislegendan nykyinen sopimus Rangersin kanssa umpeutuu vasta tulevan kauden jälkeen, mutta Rangers-paidassa ”Kuningasta” ei silti enää tulla näkemään. Asiaan otti kantaa myös ruotsalaisen seurakaveri Libor Hajek, jonka mukaan maalivahti hyvästeli joukkueensa heti kauden jälkeen.

– Se oli todella surullista. Hän sanoi, ettei tiedä mitä tulee tapahtumaan. Ostaako Rangers hänet ulos vai päätyykö hän johonkin toiseen seuraan? Se oli rankkaa hänelle, Hajek paljasti tshekkimedialle iSportille antamassaan haastattelussa.

Vasta 22-vuotias puolustaja muistuttaa Lundqvistin roolista joukkueen nuorten pelaajien mentorina.

– Hän on mahtava taistelija. Paras tapaamani jääkiekkoilija, mitä tulee asenteeseen, harjoitteluun sekä inhimillisyyteen. Ostin jopa samanlaiset farkut kuin hänellä, Hajek paljasti ottaen samalla kantaa muoti-ikoniksikin nousseen ruotsalaisen vaikutukseen jään ulkopuolella.

Kaapo Kakon edustaman Rangersin maalilla nähtäneen ensi kaudella nuori kaksikko Aleksandr Georgijev-Igos Shestjorkin, joka syrjäytti seuran pitkäaikaisen ykkösvahti Lundqvistin tällä kaudella.