Ennätyksiä murenee oikealta ja vasemmalta! Nikita Kutsherovilla mahdollisuudet nousta NHL:n kaikkien aikojen venäläiseksi

© Kuva: Getty Images

Nikita Kutsherov on hurjassa iskussa NHL:n pudotuspeleissä. Tampa Bay Lightningin venäläistähti on jo pistänyt seuransa piste-ennätyksenkin uusiksi pudotuspeleissä. Mahdollisuuksia on vielä paljon enempäänkin.

Tällä hetkellä venäläisten yhden kauden pudotuspelien piste-ennätys on Jevgeni Malkinin hallussa. Hän iski kaudella 2008-09 24 pudotuspeliottelussa hurjat tehot 14+22=36.

Kutsherovilla on nyt kasassa tehot 7+23=30. Hän on Malkinin ennätyksen lyömisestä siis enää vain seitsemän pisteen päässä. Finaaliotteluita on jäljellä varmuudella vain kaksi, mutta Kutsherovin nykyisellä vireellä ennätys on saavutettavissa.

Kutsherovilla on hallussaan myös venäläispelaajien runkosarjan piste-ennätys. Kaudella 2018-19 hän iski 82 ottelussa tehot 41+87=128. Jos hänellä olisi hallussaan sekä runkosarjan että pudotuspelien piste-ennätykset, voisi häntä hyvällä omatunnolla kutsua NHL:n kaikkien aikojen venäläiseksi.

– On siistiä päästä historiaan. Mutta me emme ole täällä rikkomassa ennätyksiä. Me tulimme voittamaan Stanley Cupin, ja sitä me pääasiassa ajattelemme, Kutsherov kommentoi rikkomiaan ennätyksiä.