Colorado teki NHL:ssä hämmentävän tempun – NHL:n ykköstykkikin pisti historiankirjoja uusiksi

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanche ei myy nahkaansa taalaliigan pudotuspeleissä helpolla. Joukkue tuhosi Dallas Starsin NHL:n playoffien kolmannessa vaiheessa luvuin 6-3 kaventaen ottelusarjan voitot 2-3:een. Colorado ratkoi pelin jo ensimmäisessä erässä vietyään sen murskaavasti 5-0.

Viisi maalia erään on seurahistorian mittapuulla harvinainen temppu, sillä koskaan aiemmin Colorado ei ollut tällaiseen kyennyt pudotuspeleissä. Nyt hurja venyminen tuli siis parhaaseen mahdolliseen paikkaan.

Historiallisen tempun teki myös Nathan MacKinnon ykkössentterin saalistettua tehot 1+1=2. Kanadalainen on yltänyt pisteille jokaikisessä 13 pudotuspeliottelussa, ja nyt pistepörssin ykkösnimen saldo on 8+15=23.

Kanukkia parempaan pisteputkeen NHL:n pudotuspelien alusta lähtien on pystynyt vain kolme pelaajaa. He ovat Bryan Trottier 18 pelissä kaudella 1981 sekä Mark Messier (14 / 1988) ja Bobby Orr (14 / 1970).

Kuten vuosiluvut osoittavat, ei MacKinnonin rakentama pisteputki ole todellakaan mitään ”jokakeväistä” herkkua.