Marko Anttila on nimetty Jokereiden uudeksi kapteeniksi. Varakapteenin A-kirjainta kantavat paidassaan puolestaan Jesse Joensuu ja Brian O’Neill.

35-vuotias Anttila toimi viime kaudella Jokereiden varakapteenina ja keväällä 2019 Leijonien MM-kultajoukkueen kapteenina.

– Anttilalla on vahvat johtajaominaisuudet niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Hän antaa aina kaikkensa, oli kyse sitten harjoituksista tai peleistä, ja tekee töitä yhteisen hyvän eteen. Joukkueen menestys on hänelle tärkeintä, ylistää Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri tuoretta kipparia tiedotteessa.

– Koko kapteenikolmikko koostuu pitkän linjan jokeripelaajista, jotka tuntevat seuran arvot ja joiden päivittäinen tekeminen on niin korkealla tasolla, että he ansaitsevat joukkueen luottamuksen, jatkaa puolestaan päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Anttila on valinnastaan luonnollisesti otettu.

– On suuri kunnia saada olla Jokereiden kapteeni. Tehtävä tuo mukanaan vastuun, jota on hienoa kantaa ylpeydellä. Yritän olla oma itseni ja nauttia, Anttila kommentoi valintaansa ja jatkaa:

– Paljon olen oppinut tänä aikana, jonka olen Jokereissa ollut. Sarja on vaativa ja siinä on pidettävä itsestä ja toisista huolta. Omalla kohdalla henkistä kasvua on varmasti tapahtunut. Uskon myös, että olen pystynyt pelaamaan urani parasta jääkiekkoa täällä ja toivottavasti pystyn vieläkin parantamaan.

KHL:ssä Jokereiden kapteeneina ovat ennen Anttilaa toimineet Niko Kapanen (2014-16) ja Peter Regin (2016-2020).