NHL-legenda Dale Hawerchuk menehtyi eilen 57 vuoden iässä. Yksi kaikkien aikojen kiekkoilijoista kuoli pitkän syöpätaistelun päätteeksi.

NHL:ssä Hawerchukin saavutukset ovat lukemattomat. Hän pelasi maailman parhaassa kiekkoliigassa 16 kautta ja 1188 ottelua. Niissä kiekkolegenda tykitti tehot 518+891=1409. Urallaan hän edusti Winnipeg Jetsiä, Buffalo Sabresia, St. Louis Bluesia ja Philadelphia Flyersia.

Erityisesti Hawerchuk muistetaan tavasta, jolla hän saapui NHL:ään. Nuoresta iästään huolimatta hän takoi heti hurjia tehoja. Ennen 19-vuotissyntymäpäiviään hän oli jo takonut 103 tehopistettä NHL-jäillä. Lukemallaan hän on kaikkien aikojen ykkönen.

Ennätystä tuskin rikotaan koskaan. Sidney Crosby pääsi hyvin lähelle kaudella 2005-06. Hän jäi Hawerchukin ennätyksestä kuitenkin yhden tehopistene päähän.

StatsCentre

@StatsCentre
Passing away at age 57 today, @NHLJets legend Dale Hawerchuk was the consensus #1 overall pick in the 1981 Draft but didn't disappoint as he stepped into the NHL & excelled off the bat. That tremendous rookie campaign saw him record the most points on this list of teenage phenoms