Ruotsalaistähti katuu kunnianosoitustaan Donald Trumpille – teki kovan kannanoton NHL-ottelussa: ”Se aiheuttaa kuvotusta minussa”

© Kuva: Getty Images
Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Tiistaina Vegas Golden Knightsin ja Dallas Starsin välisessä Round Robin -ottelussa nähtiin kannanotto tasa-arvon puolesta.

Kansallislaulujen aikana Starsin pelaajat Jason Dickinson ja Tyler Seguin sekä Golden Knightsin pelaajat Ryan Reaves ja Robin Lehner laittoivat polvensa maahan vastustaakseen vähemmistöihin kohdistuvaa sortoa.

Erityisesti Lehnerin kannanotto aiheutti paljon keskustelua, sillä ruotsalaisvahti on puhunut aikaisemmin avoimesti Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin puolesta.

– En ole amerikkalainen, mutta arvostan sitä, mitä armeija tekee. Sen takia annan tukeni ”mun äijälle” Trumpille, Trumpin kasvot ja nimen maskiinsa maalauttanut Lehner oli sanonut Buffalo News -lehdelle vuonna 2016.

Nyt Lehner on kuitenkin alkanut katumaan julkista Trump-kannatustaan.

– Tein virheen, kun otin Trumpin maskiini. Kadun sitä nyt paljon. Loppujen lopuksi, asiat ei ole kiinni politiikasta, vaan ihmisoikeuksista, ruotsalaisvahti sanoi Expressenin mukaan.

29-vuotias Lehner toivoo isoja muutoksia Yhdysvaltojen ihmisarvoasioihin.

– Rakastan Yhdysvaltoja, mutta täällä on paljon asioita, jotka tulisi korjata. Kyse on vain halusta tehdä jotain. Nyt on valkoisten aika liittyä taistelemaan veljiemme ja siskojemme kanssa, eikä vain pelkästään puhua siitä, Lehner sanoi.

– Kaikilla tulisi olla samat mahdollisuudet, ja kaikkia tulisi kohdella tasa-arvoisesti. Asiat joita olen nähnyt, ja miten asiat ovat – se aiheuttaa kuvotusta minussa, ruotsalainen jyrähti.

Jokerit palaa kaukaloon perjantaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!