Pian edessä Liigassakin? Sveitsiläisjätti julkaisi tiukat säännöt kotiotteluihinsa – jokainen katsoja rekisteröidään, maskipakko…

© Kuva: Getty Images

Tulevaan kiekkokauteen valmistaudutaan eri maissa vahvasti koronaviruspandemian varjossa.

Sveitsin pääsarja NLA:n on tarkoitus käynnistyä kotimaisen Liigan tapaan lokakuun alussa ja käkikellomaan jättiseura SC Bern julkisti nettisivullaan jo alustavia pelisääntöjä katsojille.

Bernin kotipelien katsojakeskiarvo on jo vuosia huidellut noin 16 000 silmäparin nurkilla, mutta se toteaa tiedotteessaan, ettei vielä tässä vaiheessa ole lainkaan varmuutta siitä, kuinka paljon ihmisiä sen kotiluola PostFinance Arenalle voidaan tulevalla kaudella päästää.

Säännöt kiekkofaneille vaikuttavat tiukoilta, mutta nykytilanteessa hyvinkin ymmärrettäviltä: Lipun ostajat rekisteröidään ja jokaisen tiketti on henkilökohtainen. Katsojilta mitataan kuume, jokaisen on seurattava peliä omalla, lippuun merkityllä paikallaan ja voimassa on maskipakko.

Vielä toistaiseksi Liiga-seurat Suomessa eivät ole ilmoittaneet mahdollisista rajoituksista tai hallien pelisäännöistä.