Paljastus kulisseista: Jevgeni Malkin oli vaihtaa NHL-seuraa megakaupassa – Sidney Crosbyn vaatimus vesitti kaiken!

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins pudottua nöyryyttävästi jo NHL:n pudotuspelien karsintakierroksella, alkoivat puheet seuraa koskevista isoista muutoksista.

Viime kesänä siirtohuhujen keskellä pyörineen supertähden Jevgeni Malkinin ympärille on noussut jälleen spekulaatioita mahdollisesta kauppaamisesta.

Penguinsia seuraavan Pittsburghhockeynow-sivuston mukaan huhuille ei tällä kertaa ole kuitenkaan aihetta, sillä Malkinin väitetään olevan ensi kaudella varmuudella Penguinsin mies.

– Penguinsin joukkueen lähde on kertonut meille, että Malkin pysyy organisaatiossa, eikä hänen kauppaaminen ole harkinnassa, PHN-sivusto kirjoittaa.

Yksi Malkinin kauppaamista vastustava henkilö on Penguinsin kapteeni Sidney Crosby.

– Lähteemme mukaan Penguins ei halua kaupata Malkinia, eikä Malkin itsekään halua sitä. Myöskin Crosby on tiukasti sitä vastaan, kiekkosivusto valaisi.

Pittsburghhockeynow.comin mukaan Malkin oli viime kesänä lähellä siirtyä Florida Panthersin riveihin. Vaihtokauppa jäi kuitenkin lopulta piippuun, kun Crosbyn mielipidettä kysyttiin.

– Kuulimme, että Malkin oli lähellä joutua Floridaan – ja hän itse olisi hyväksynyt sen treidin. Penguinsin kapteeni Crosby astui kuitenkin väliin ja toimi rauhantekijänä. Crosby vaati Malkinia tapaamaan päävalmentaja Mike Sullivanin ennen kuin hän hyväksyisi kauppaamisen. Crosby oli myös pyytänyt GM Jim Rutherfordilta vaihtokaupan jättämistä väliin, PHN kirjoittaa.

Koko episodin kerrotaan tapahtuneen Slovakiassa MM-kisojen aikaan, jonne Penguins lähetti henkilöstöään neuvottelemaan Malkinin kanssa.

Malkin pelasi lopulta komean runkosarjan Penguinsin mukana, kun 55 otteluun venäläistähti summasi 25 maalia ja 74 tehopistettä.