Nuorten supertähtien esiinmarssi! Tässä on NHL-pudotuspelien ensimmäisen kierroksen tähdistökentällinen

© Kuva: Getty Images

NHL-pudotuspelien ensimmäinen kierros pelattiin nopealla tahdilla, ja ensimmäiset matsit seuraavalta kierrokselta on jo pelattu. Päätimme kuitenkin käydä vielä ensimmäisen kierroksen onnistujat läpi ja kasata heistä tähdistökentällisen.

Maalivahti: Carter Hart, Philadelphia Flyers

Philadelphia Flyersin maalivahtinuorukainen, Carter Hart pelasi viimeistään nyt itsensä suuremman yleisön tietoisuuteen. Montreal Canadiensin maalilla Carey Price oli aivan maaginen, ja Hart pisti toisessa päässä vielä paremmaksi. Kuudessa ottelussa hänen torjuntaprosenttinsa oli 93,6. Nollat hän piti kahdesti.

Vasen puolustaja: Miro Heiskanen, Dallas Stars

Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskanen on ollut yksi NHL-pudotuspelien suurimmista onnistujista. Hän painaa työhevosen lailla hommia kumpaankin suuntaan, ja samalla ehtii vielä tykittää tehojakin. Kuuteen otteluun hän nakutteli Dallasin takalinjoilta tehot 3+5=8.

Oikea puolustaja: Cale Makar, Colorado Avalanche

Colorado Avalanchen tulokaspuolustaja Cale Makar tunnetaan samettisista käsistään ja maagisesta luistelustaan. Parhaan tulokkaan pystiä havitteleva nuorukainen ei pettänyt odotuksia pudotuspeleissäkään. Hän suorastaan leikitteli Arizona Coyotesin kustannuksella ja summasi viiteen otteluun tehot 1+5=6. Tehotilasto jäi kuusi pykälää plussan puolelle.

Cale Makar on ennakkosuosikki parhaan tulokkaan Calder Trophyn voittoon. Kuva: Getty Images

Vasen laitahyökkääjä: Brad Marchand, Boston Bruins

Boston Bruinsin hyökkäyspeli oli paikoitellen tukkoista Carolina Hurricanesia vastaan. Varma oli kuitenkin se, että aina jäällä ollessaan Brad Marchand pystyi tilanteita luomaan. Vähämaalisessa ottelusarjassa hän keräsi myös erinomaiset tehot, kun viiteen matsiin hän tykitti kolme maalia ja antoi neljä maalisyöttöä.

Keskushyökkääjä: Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche

Nathan MacKinnon ei ehkä ole maailman paras jääkiekkoilija, mutta hän on kiistatta pudotuspelien paras pelaaja. Colorado Avalanchen ykkössentteri on niin täynnä menestyksen nälkää, että vaikeina aikoina hän ottaa koko joukkueensa reppuselkään tavalla, joka saa ketjukaverit Mikko Rantasen ja Gabriel Landeskoginkin näyttämään toistaitoisilta. Arizonaa vastaan MacKinnon tykitti viiteen peliin tehot 3+7=10.

Oikea laitahyökkääjä: Jakub Voracek, Philadelphia Flyers

Philadelphia Flyersin ja Montreal Canadiensin ottelusarja oli ennen kaikkea kahden eliittivahdin kaksintaistelu. Valinnoissa arvostammekin kaikki Carey Pricen selän taakse tehdyt tehopisteet erityisen korkealle. Jakub Voracek oli joukkueensa tehokkain hyökkääjä ja summasi kuudessa ottelussa tehot 4+3=7.