NHL:ssä näyttävä seremonia rasismia vastaan: ”Muutos alkaa meistä kaikista”

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin ja Chicago Blackhawksin välistä pudotuspelikarsintaottelua edelsi näyttävä rasismin vastainen seremonia. Minnesota Wildin pelaaja Matt Dumba piti puheen keskiympyrässä, kun Edmontonin ja Chicagon pelaajat olivat kokoontuneet hänen ympärilleen.

– Pandemian aikana tapahtui jotain odottamatonta, mutta silti kauan odotettua. Maailma heräsi siihen, että järjestelmässämme on rasismia, joka on juurtunut syvälle yhteiskuntaamme, Dumba puhui.

– Jotkut teistä ajattelevat, että tämä aihe on viime aikoina saanut liikaa huomioita. Mutta vakuutan, että niin ei ole tapahtunut.

– Rasismia on kaikkialla, ja meidän on taisteltava sitä vastaan. Haluamme, että lapset ja nuoret tuntevat olonsa turvalliseksi ja mukavaksi joka kerta, kun he tulevat jäähalliin. Jääkiekko on mahtava peli, mutta se voisi olla vielä paljon mahtavampi. Muutos alkaa meistä kaikista.

Puheen päätteeksi Dumba polvistui keskiympyrään Yhdysvaltain kansallislaulun ajaksi. Tummaihoiset Malcolm Subban ja Darnell Nurse laittoivat kätensä puolustajan olkapäille.

Voit katsoa otteen Dumban puheesta alta.


PELAA ENGLANNIN KOTIVOITTOA SKOTLANNISTA KERTOIMELLA 30.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Englannin voitolle Skotlannista korotetulla kertoimella 30.00
3. Jos Englanti voittaa saat 30€ (+ensitalletuksesi tuplataan)