Liiga-seurat puhelimet käteen! Lähde: Eurooppaan hurja pelaajaryntäys rapakon takaa – suostuvat pelaamaan ilmaiseksi, kunhan yksi ehto täyttyy

© Kuva: Getty Images

Koronaviruspandemia on sekoittanut merkittävästi NHL:n ja Pohjois-Amerikan muiden ammattilaissarjojen ensi kauden alkamisen ajankohtaa.

Useat pelaajat voivat joutua olemaan pelaamatta pahimmillaan jopa joulu- tai tammikuulle asti, jos ennakoidut merkit pitävät paikkansa.

Sportsnetin sisäpiiritoimittajan Elliotte Friedmanin mukaan Pohjois-Amerikan sarjojen tauko voi tuottaa suuren pelaajaryntäyksen Eurooppaan – ja osa heistä olisi jopa valmis pelaamaan ilman palkkaa.

– Pohjois-Amerikasta kotoisin olevat pelaajat yrittävät parhaillaan löytää uutta pelipaikkaa. Yksi Euroopassa toimiva päävalmentaja oli sanonut, että hän on saanut pelaajilta tarjouksia tulla pelaamaan ilman palkkaa, kunhan huone ja elanto maksetaan. Tämä kaikki edellyttää sitä, että sopimukseen laitetaan pykälä, jonka avulla he voivat siirtyä halutessaan takaisin Pohjois-Amerikkaan, kun kausi taas jatkuu, Friedman avasi.

KHL:ään siirtyminen voi kuitenkin olla hieman haastavaa.

– Harjoituskausi on parhaillaan kesken KHL:ssä – se voi olla jättimäinen haaste. Kiinalaistaustainen Kunlun Red Stars siirrettiin jo Venäjälle rajoitteiden takia. Suomen ja Latvian rajoitukset voivat myös pakottaa joukkueet pelaamaan Venäjällä. Tämä ei ole kovinkaan helppo tilanne, Friedman jatkoi.

NHL:stä Euroopan kaukaloihin on lähtenyt jo useita nuoria pelaajia. Muun muassa Winnipeg Jetsin suomalaispakki Ville Heinola allekirjoitti torstaina lainasopimuksen Rauman Lukon kanssa.