New York Rangersia koki melkoisen onnenpotkun viime viikolla, kun seura voitti arvonnassa NHL:n varaustilaisuuden himoitun ykkösvalinnan.

Kiekkomaailmassa ollaan jo täysin varmoja siitä, että ykkösvaraus käytetään kanadalaiseen Alexis Lafrenièreen.

Aikaisemmin viime viikolla ilmoille nousi huhuja, että ykkösvaraus voisi olla kaupattavissa, kunhan tarjous on oikea. Yksi ehdotus oli Senatorsin ensimmäisen kierroksen 3. ja 5. valinnan vaihtaminen päikseen Rangersin ykkösvaraukseen.

Ottawa Senatorsin omistaja Eugene Melnyk tyrmäsi kuitenkin nämä huhut nopeasti seinään.

– Kolmannen ja viidennen varauksen vaihtaminen ykkösvalintaan on täysin järjetöntä. Olemme innoissamme siitä, että saamme toivottaa niin monta uutta pelaajaa Senatorsiin varaustilaisuuden avulla, Melnyk kertoi Postmedian haastattelussa.

NY Postin tietojen mukaan Rangers haluaa ykkösvalinnastaan Senatorsin nuoren tähtihyökkääjän Brady Tkachukin ja Senatorsin kolmannen valinnan. Kanadalaisseuran ei kuitenkaan uskota suostuvan tähän.

Senatorsin GM Pierre Dorionin uskotaan vielä käyvän neuvotteluja Rangersin kanssa ykkösvarauksesta.

– Käy järkeen, että Dorion aikoo ihan vain työteliäänä miehenä soittaa Rangersin GM:lle Jeff Gortonille liittyen ykkösvaraukseen. Myös Montreal Canadiensin odotetaan tekevän tarjous Rangersille, sillä he olivat yksi ahkerimpia joukkueita puoltamaan uutta lottoarvontaa, Ottawa Sun -lehden toimittaja Bruce Garrioch valaisi.