Joonas Korpisalo kirjasi poskettomat 85 torjuntaa NHL:ssä – nousi lukemallaan kaikkien aikojen ykköseksi

© Kuva: Getty Images

Joonas Korpisalolla oli astetta hikisempi iltapuhde ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 2-2 lukemissa, ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoerästä.

Sen jälkeen pelattiin vielä toinen, kolmas ja neljäskin jatkoerä. Ratkaisu löytyi vasta viidennestä, kun jatkoajalla oltiin oltu jo yli 90 minuuttia. Brayden Point oli viimein se sankari, joka onnistui ohittamaan Korpisalon. Laukaus lähti aloitusympyrän kaarelta ja yllätti Korpisalon etuyläkulmasta.

Maratonottelussa Korpisalolle kertyi uskomaton määrä torjuntoja. Hän pysäytti kiekon huimat 85 kertaa. Aiempi pudotuspelien torjuntaennätys oli 73, joten suomalaisvahti nousi kaikkien aikojen ykköseksi selvällä marginaalilla.

Tämä oli viides kerta koko NHL:n historiassa, kun jouduttiin menemään viidennelle jatkoajalle. Erityispitkän ottelun vuoksi Carolina Hurricanesin ja Boston Bruinsin välinen ottelu jouduttiin siirtämään.