Montreal Canadiensin Joel Armian, Jesperi Kotkaniemen ja Artturi Lehkosen kausi taalaliigassa tuli päätökseen Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna Philadelphia Flyersia vastaan. Se voitti 3-2 vieden ottelusarjan 4-2.

Tappiossa Habsin yksi valopilkuista oli kaksi syöttöpinnaa saalistanut Armia. Kun kummastakin maalista vastasi Nick Suzuki, kirjoitettiin ottelussa historiaa.

Pelaaja on ensimmäinen Canadiens-tulokas, joka on onnistunut maalaamaan peräkkäisissä pudotuspeliotteluissa. Edellisen kerran vastaavaan pystyi Brendan Gallagher keväällä 2013.

Vain kolme tulokasta on pystynyt sen sijaan pidempään maaliputkeen pudotuspeleissä. He ovat Shaye Corson (4 ottelua), Henri Richard (3) ja Johnny Gagnon (3).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Nick Suzuki is the first @CanadiensMTL rookie to score in consecutive playoff games since Brendan Gallagher (2 GP: 2013).

The only longer streaks in franchise history: Shayne Corson (4 GP: 1987), Henri Richard (3 GP: 1956) and Johnny Gagnon (3 GP: 1931). #NHLStats #StanleyCup

Armia oli Habsin kolmanneksi tehokkain peluri pudotuspeleissä saldolla 3+2=5. Kotkaniemen saldo oli 4+0=4 ja Lehkosen 1+3=4.