Jääkiekon uusi turnaus vauhtiin – tappioon taipuneessa Tapparassa se otettiin vastaan avosylein: ”Erittäin tervetullut ja piristävä pelimuoto”

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

Kolmella kolmea vastaan pelattava jääkiekon uusi Super Series -sarja alkoi perjantai-iltana Turussa. Ensimmäinen turnaus oli tämän jutun julkaisuhetkellä paraikaa kesken.

Esimerkiksi Tappara-leirissä uusi pelimuoto otetaan vastaan avosylein, kun liigakauden alkukin venyy poikkeuksellisen pitkälle lokakuuhun.

– Varsinkin tänä syksynä tämä on erittäin tervetullut ja piristävä pelimuoto. Paljon ollaan treenattu, niin on kiva päästä pelaamaan, Tappara-luotsi Jussi Tapola sanoo seuran kotisivuilla.

Kirvesrintojen odotusarvo pelejä kohtaan on kova. Tappara hävisi ensimmäisen ottelunsa TPS:lle voittolaukauskisassa 2-3.

– Pelaajillekin kyseessä on sellainen uusi ja erikoinen tapahtuma, jossa he haluavat laittaa itsensä likoon. Kun kentällä on tilaa, niin kyseessä on todellinen hyvien pelaajien peli.

Esimerkiksi käsistään taitavat kynäniekat pääsevät luultavasti loistamaan syksyn uutuussarjassa. Kynäilyillä voi olla merkitystä isosti.

– Meilläkin on niistä harjoituksissa ja edelliskausien jatkoaikapeleissäkin hyviä kokemuksia. Pelaajat on kokeilleet mikä toimii ja mikä ei, Tapola sanoo viitaten kikkoihin ja erilaisiin juoniin.

– Valmennus voi antaa tiettyjä asioita, mutta viime kädessä se on se kentällä oleva kolmikko, joka sopii keskenään niitä pikkujippoja, millä vastustaja saadaan eksytettyä.

Turnauksen toisessa pelissä HIFK voitti Ilveksen 2-1. Tämän jutun julkaisun jälkeen Turussa oli ohjelmassa vielä pelit TPS-HIFK, Ilves-Tappara ja TPS-Ilves.