Dallas Starsin hyökkääjällä Denis Gurianovilla oli perjantaina Calgary Flamesia vastaan pelatussa pudotuspeliottelussa kaikki tähdet kohdillaan.

23-vuotias venäläinen tulitti kamppailussa neljä maalia, ja johdatti joukkueensa komeaan 7-3-voittoon. Stars eteni voittonsa ansiosta pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Gurianovin satumainen iltapuhde jää muistiin NHL:n historiankirjoihin, sillä hänestä tuli ensimmäinen samassa pudotuspeliottelussa neljä maalia mättänyt venäläispelaaja.

Gurianov on myös NHL:n kaikkien aikojen toinen tulokaspelaaja, joka on kyennyt tekemään neljä maalia pudotuspeliottelussa. Samaan suoritukseen pystyi St. Louis Bluesin hyökkääjä Tony Hrkac vuonna 1988.

Flames-ottelussa 4+1 tehot summanneesta Gurianovista tuli myös NHL:n historian kuudes tulokaspelaaja, joka on kirjannut pudotuspeliottelussa vähintään viisi pistettä. Samaan ovat kyenneet muun muassa NHL-legendat Joe Mullen ja Jean Beliveau.

NHL-tulokkaiden pudotuspeliottelun piste-ennätys on kuitenkin vielä suomalaishyökkääjä Mikko Leinosen hallussa. Isolle kansalle suhteellisen tuntematon Leinonen teki vuonna 1982 New York Rangersin riveissä kuusi tehopistettä (0+6) yhdessä pudotuspelikamppailussa.

Leinosella on yhä hallussaan NHL:n pudotuspeliottelun syöttöpisteiden ennätys.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Denis Gurianov (4-1—5) became the sixth rookie in NHL history to collect at least five points in a playoff game and the second to do so in a series-clinching game, joining Joe Mullen in Game 4 of the 1982 DSF. #NHLStats #StanleyCup