Nashville Predatorsin maalivahtitilanne on yksi mielenkiintoisimpia aiheita, mitä NHL näin suomalaislasien läpi katsottuna tarjoaa. Konkari Pekka Rinne ja nuorempi haastaja Juuse Saros kisaavat ykkösvahdin paikasta tiukasti.

– Tässä vaiheessa minulla ei ole vielä mitään kerrottavaa. On vielä liian aikaista tehdä sitä päätöstä. Se on toki tehtävä myöhemmin ensi viikolla, mutta meillä on vielä aikaa puntaroida, Predatorsin päävalmentaja John Hynes oli sanonut esimerkiksi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan launtaian.

Luotsi painotti sitä, että kaikkien henkisen latauksen kunnossa oleminen on tärkeää.

– Jokaisen on uskottava siihen, että pelaaja pystyy olemaan ratkaisija, oli kyse sitten maalivahdeistamme tai muista Edmontoniin lähtevään ryhmäämme kuuluvista.

Predsin vahdeista 25-vuotias Saros torjui runkosarjan 40 ottelussa prosentein 91,4. 37-vuotiaan Rinteen vyölle kertyi 36 kamppailua vaisummin (89,5) tilastoin.

Nashville kohtaa pudotuspelien ensimmäisessä vaiheessa Arizona Coyotesin.

– Meidän kannaltamme on mahtavaa, että molemmat maalivahtimme ovat hyvässä vireessä. He paiskivat töitä, ovat terveitä ja todellakin haastavat toisiaan harjoituksissa. Molemmat tekevät upeita torjuntoja.

– He ovat sellaisia kavereita ja maalivahteja, että kilpailusta tulee tiukka. Kumpikaan ei luovuta helpolla, ja he haastavat jatkuvasti toisiaan ollakseen parempia. Meillä on vaikea päätös edessä.

Suomalaise saavat kehuja muualtakin. Preds-kippari Roman Josin mukaan parivaljakko on yhdessä ”aivan huikea”.

– He molemmat ottavat harjoitukset tosissaan ja ovat todella kilpailuhenkisiä. Sen näki harjoitusleirilläkin. Pekka on ollut aina kova kilpailija, ja Juuse on samanlainen. He paiskivat kovimmin hommia meistä kaikista, ja sekin tuli leirillä hyvin selväksi. Mutta heidän välillään vallitsee silti tervehenkinen kilpailutilanne.