Tappara-superlupaus siirtymässä Pohjois-Amerikkaan? GM innoissaan: ”Olemme suuria faneja”

© Kuva: Leijonat.fi

Kanadan juniorisarja OHL:ssä pelaava Ottawa 67 nappasi tiistaina CHL:n Import Draftissa toisella kierroksella Tapparan huippulupaavan Kasper Simontaivalin.

Simontaivalilla on tällä hetkellä Tapparan kanssa sopimus, mutta Ottawa 67:n GM James Boyd uskoo silti mahdollisuuteen tuoda nuori suomalainen Kanadaan. Myös samassa varaustilaisuudessa poimittu venäläissentteri Vsevolod Gaidamak on Ottawa 67:n tähtäimessä.

– Näiden varausten avulla uskomme lisäävämme joukkueeseemme ison ja voimakkaan sentterin, jolla on loistava pelisilmän todellisen työmyyrän, eli Gaidamakin – sekä myös Simontaivalin, jolla on monipuolinen pelityyli ja kykyä mennä maalille. Minä ja valmentajamme Andre Torigny olemme näiden pelaajien suuria faneja, sillä heillä on joukkueemme DNA:ta, Boyd hehkutti Ottawa Sun -lehden haastattelussa.

18-vuotias Simontaival pelasi viime kaudella Liigassa neljä ottelua ilman tehopisteitä. Tapparan kasvatti pelasi A-nuorissa 48 ottelua komein pistein 25+32=57.