Ruotsin Allsvenskanissa viime kaudella pelannut HK Karlskrona on talousvaikeuksissa. Joukkue ei saanut lisenssiä ensi kaudeksi Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

Seura on kuitenkin valittanut päätöksestä. Karlskrona toivoo, että Ruotsin urheiluoikeuslautakunta pyörtäisi lisenssikomitean tekemän ratkaisun.

− Sääntöjen mukaan maksukyvyttömälle seuralle ei voi myöntää lisenssiä, komitean puheenjohtaja Magnus Karlström kommentoi Ruotsin uutistoimisto TT:lle.

Karlskrona sijoittui viime kaudella Allsvenskanissa sijalle 11. Seura pelasi pääsarja SHL:ssä kolme kautta vuodesta 2015 vuoteen 2018 saakka, kunnes putosi Allsvenskaniin.

Seura pelasi vielä vuonna 2012 ykkösdivisioonassa eli Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Jos Karlskronan valitus ei mene läpi, palaa seura ykkösdivisioonaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

− Seura ei ollut maksukyvytön 30. huhtikuuta 2020 jääkiekkoliiton eikä Ruotsin oikeuden määritelmien mukaan. Lisenssin kieltämiselle ei ole minkäänlaisia perusteita, seura perustelee valituksessaan.

Lähde: Expressen