NHL-seura Vancouver Canucksin nuori tähtikaksikko Elias Pettersson ja Quinn Hughes ovat nousseet nopealla tahdilla koko NHL:n suurimpien supertähtien joukkoon.

Pettersson, 21, takoi toisella kaudellaan 68 peliin 66 tehopinnaa samalla kun Hughes on noussut heti ensimmäisellä täydellä kaudellaan ykkössuosikiksi parhaan tulokkaan Calder-pystin saajaksi. 20-vuotias amerikkalaispuolustaja mätti 68 peliin 53 tehopinnaa ja jätti nuoremman veljensä, viime kesän ykkösvaraus Jack Hughesin täysin varjoonsa.

Molempien Canucksin nuorten tähtien tulokassopimukset umpeutuvat ensi kauden jälkeen, minkä myötä kummankin uskotaan nousevan koko sarjan palkkakuninkaiden joukkoon.

31 Thoughts -podcastia isännöivät Jeff Marek ja Elliotte Friedman uskovat kaksikon ansaitsevan välittömästi vähintään Mitch Marner -tason sopimukset. Toronto Maple Leafsin tähtilaituri solmi lokakuussa seuransa kanssa kuuden vuoden ja 65,4 miljoonan dollarin arvoisen jatkopahvin.

Monet Leafs-fanit pitivät Marnerin saamaa 10,893 miljoonan taalan vuosipalkkaa ylimitoitettuna, mutta kanadalaistaituri osoitti puheet samantien vääriksi nakuttamalla tämän kauden runkosarjassa 59 peliin 67 tehopistettä. Petterssonin ja Hughesin uskotaan yleisesti nousevan jopa Marneria suurimmiksi tähdiksi viimeistään lähivuosina.