Tuleva KHL-kausi on ruotsalaispuolustaja Viktor Svedbergille jo kolmas itäliigan kazakstanilaisjoukkue Barys Nur-Sultanissa.

29-vuotias Svedberg kiekkoili kaudella 2018-19 ensi kertaa urallaan Tre Kronor-paidassa, mutta arvokisoissa häntä ei olla vielä nähty.

Yli kaksimetriselle pakille saattaa kuitenkin tarjoutua mahdollisuus pelaamiseen tulevaisuudessa MM-kisoissa tai olympialaisissa nykyisen kotimaansa paidassa.

Nykyisistä seuratovereista löytyy esimerkiksi aikanaan Jokereistakin muistettava ruotsalaismaalivahti Henrik Karlsson, jolle sorvattiin jo muutamia vuosia sitten maan kansalaisuus. Karlsson on edustanut Kazakstania MM-kisojen alemmissa divisioonissa, sekä olympiakarsinnoissa.

Svedbergille mahdollisuus kaksoiskansalaisuuteen saattaa koittaa jo ensi vuonna.

– Sopimukseni päättyy ensi keväänä, silloin siihen (kaksoiskansalaisuuteen) on mahdollisuus, kun olen ollut joukkueessa kolme kautta. Katsotaan mitä he (Barys) silloin tarjoavat. Jos mahdollisuus tulee, harkitsen sitä ehdottomasti, Svedberg toteaa Expressenille ja jatkaa:

– Pelasin viime vuonna Ruotsin paidassa ja se oli todella hauskaa, mutta mahdollisuus pelata MM-kisoissa tai olympialaisissa olisi mahtavaa. Se houkuttelisi kovasti, mutta ensin on katsottava asioita ammatillisesti ja odotettava mihin päädyn.