New Jersey Devilsin NHL-seuran sveitsiläishyökkääjä Nico Hischier kertoi suorittaneensa varusmiespalveluksensa erityisessä huippurheilijoiden ohjelmassa, joka mahdollisti jokapäiväisen harjoittelun sotilaskoulutuksen ohessa.

Sveitsissä on Suomen tapaan yleinen asevelvollisuus, jonka myötä valtaosa nuorista miehistä joutuu armeijan harmaisiin sotilastaitoja oppimaan.

Kuten meilläkin, varusmiespalveluksen joutuvat yleensä suorittamaan ennemmin tai myöhemmin myös ulkomailla asuvat ammattilaisurheiljatkin.

21-vuotias Hischier käytti koronakevään tuoman poikkeuksellisen pitkän tauon NHL-peleistä hyväkseen ja suoritti valtion palvelustaan Sveitsissä.

Vuoden 2017 ykkösvaraus pääsi mukaan huippurheilijoiden ohjelmaan, jossa hänen sotilaskoulutuksensa suunniteltiin ammattikiekkoilijan harjoitustarpeiden ympärille.

– Armeijan hoitaminen ja harjoittelu samaan aikaan oli mainio ratkaisu minulle. Huippurheilija palvelee yhdeksän viikon pätkissä kahden vuoden ajan. Aamuisin on sotilaskoulutusta ja kuntoharjoittelua iltapäivisin. Meillä on pääsy tekojäälle, jossa voimme harjoitella luistinten ja mailojen kanssa, mikä oli täydellistä, Hischier kehui.