Lahden Pelicans osalta kesken jäänyt liigakausi meni täydellisellä tavalla plörinäksi. Joukkue jäi kevään 2019 sensaatiomaisen runkosarjan kolmossijan jälkeen pohjamutiin pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle, eikä ex-luotsi Ville Niemisen erottaminen muuttanut tahtia missään vaiheessa.

Pussinokkien monivuotinen sentteri Artturi Toivola, 22, sättii itsensä ja joukkueensa suonsilmäkkeseen Pelicansin kotisivuilla.

– P*ska kausihan se oli suoraan sanottuna. Joukkueella meni huonosti ja itsellä meni huonosti. Ne kulkivat rinnakkain käsi kädessä, pelaaja huokaa.

Kun joukkue kynti, vajosi Liigassa runkosarjan 150 ottelussa tehot 13+15=28 (-16) tehtaillut pelaaja samalla syvälle.

– Näin se ajoittain meni, vaikka oli siinä välillä hyviäkin pelejä. Kokonaisuudessaan kausi oli huono, siitä ei pääse mihinkään. Aika ajoin oli erittäinkin turhautunut olo. Joukkueena hävittiin, oli tappioputkia, eikä oma peli kulkenut. Sai välillä kaivaa syvältä.

[nosto tasoitus=”vasen”]- Paska kausihan se oli suoraan sanottuna. Joukkueella meni huonosti ja itsellä meni huonosti. Ne kulkivat rinnakkain käsi kädessä.[/nosto]

– Kyllä sitä tuli vähän pohdittua asioita kauden jälkeen, mutta koetin kuitenkin unohtaa kauden nopeasti ja katsoa eteenpäin. Se oli onneksi vain yksi kausi. Kohta tulee taas uutta kautta.

Ensi kaudella Pelicans yrittää pestä kasvonsa. Joukkue on vahvistunut muun muassa paluumuuttajilla, hyökkääjä Miika Roineella ja pakki Joonas Jalvannilla. Maalille tuli Tsekin maajoukkuevahti Patrik Bartosak.

– Joukkueen sentteriosasto näyttäisi olevan vielä auki, eikä rooleistakaan ole oikein puhuttu. Totta kai sitä haluaa pelata niin isossa roolissa ja niin paljon kuin mahdollista. En vielä tiedä, mikä rooli tulee lähtökohtaisesti olemaan. Koetetaan pelata hyvin ja tehdä hommia, että rooli kasvaa koko ajan.

[nosto tasoitus=”oikea”]- En tosin viitsi valehdellakaan, että kausi olisi onnistunut, jos taulussa on 0+0.[/nosto]

Onnistunut kausi koostuu Toivolan mukaan useista eri seikoista.

– Kyllä siihen kuuluu niin luotettava kahteen suuntaan pelaaminen kuin pisteetkin. Luotettavuus on tärkeää. Mitä enemmän pääsee pelaamaan, niin se kertoo luotettavuudesta. En tosin viitsi valehdellakaan, että kausi olisi onnistunut, jos taulussa on 0+0. Pisteetkin merkkaavat, mutta niitä ei kannata liikaa tuijottaa. Ne tulevat hyvän pelin kautta.