Kulisseissa neuvotellaan seuraavasta NHL-työehtosopimuksesta – tällaisia muutoksia on luvassa

© Kuva: Getty Images

NHL ja pelaajajärjestö NHLPA neuvottelevat uudesta työehtosopimuksesta. Uusi sopimus kestäisi kauteen 2025-26 saakka, mutta osapuolilla on optio jatkaa sitä vielä vuodella.

Työehtosopimukseen on tulossa useita muutoksia.

  • Sopimuksen siirron estävät pykälät eivät ole enää voimassa, jos pelaaja suostuu itse siirtymään uuteen seuraan. Näin uusi seura voi kaupitella pelaajaa jatkossa ilman rajoituksia.
  • 35-vuotiaat ja vanhemmat pelaajat voivat tehdä monivuotisen sopimuksen, jota ei lasketa seuran palkkakattoon, jos pelaaja jääkin eläkkeelle ennen sopimuksen päättymistä.
  • Kuusivuotisissa sopimuksissa, joissa palkkaus on etupainotteinen ja vähintään 7,5% palkkakatosta, pienimmän vuosipalkan ja suurimman vuosipalkan ero ei voi olla yli 35 prosenttia.
  • Enää pelaajakaupoissa ei voi antaa ehdollisia varausvuoroja, jotka määräytyvät sen mukaan, tekeekö pelaaja jatkosopimuksen uuteen seuraansa. Esimerkiksi jos Taylor Hall tekee jatkosopimuksen Arizona Coyotesin kanssa, New Jersey Devils saa kolmoskierroksen varauksen.

NHL:n työehtosopimus oli viimeksi katkolla kaudella 2012-13. Tuolloin kausi pääsi alkamaan reilusti myöhässä, kun osapuolet eivät päässeet millään yksimielisyyteen ehdoista.


Colorado Avalanche voittoon – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Casino Winnerille ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ ennakkoveto Avalanchen 1×2 -voitolle.
3. Jos Avalanche voittaa, saat normaalin voittosi lisäksi 50€ bonusrahaa.